Q&A med de mest stilte spørsmålene💙

Q&A med de mest stilte spørsmålene💙

Q: Hvilke ingredienser kan ikke kombineres?

A: Retinol og retinal, aktive syrer (AHA, BHA, PHA, LHA) og vitamin C skal ikke brukes i samme rutine. Alternativt kan man bruke en ingrediens på dagtid og den andre om kvelden.

Q: Er hyaluronic acid (hyaluronsyre) en syre?

A: Hyaluronic acid er ikke en aktiv syre, selv om det kan høres sånn ut på navnet. Hyaluronic acid er et sukkermolekyl som ikke vil eksfoliere, men binde fuktighet i huden og er dermed perfekt for alle hudtyper og hudtilstander som har behov for ekstra fuktighet. Denne ingrediensen kan kombineres med alle ingredienser og kan trygt brukes året rundt.

Q: Hvilke ingredienser bør man unngå/være forsiktig med om sommeren?

A: Aktive syrer (AHA, BHA, PHA, LHA) bør brukes med forsiktighet om sommeren. Gjerne minsk antall kvelder med aktive syrer og unngå å bruke det dagen før eller samme dag som du aktivt skal oppholde deg mye i solen. Retinol og retinal må også brukes med forsiktighet om sommeren. Denne ingrediensen kan brukes dersom du ikke skal oppholde deg noe særlig i solen. Vitamin C kan brukes om sommeren, men dagen du aktivt skal ligge å sole deg anbefaler vi heller fuktighetsgivende produkter under solkrem. Husk høy solbeskyttelse ved bruk av alle disse ingrediensene om sommeren. Dersom du skal reise til utlandet og varmere strøk vil vi anbefale å legge retinol, retinal og aktive syrer igjen hjemme.

Q: Kan kvinner og menn bruke samme hudprodukter?

A: Hudpleie er for alle og menn kan helt fint bruke samme produkter som kvinner. Da menn ofte har høyere talgproduksjon kan det være fint å velge lette fuktighetsgivende produkter.

Q: Burde man bruke solkrem hver dag, året rundt?

A: Vi anbefaler høy solfaktor året rundt til tross for at det ikke er sol hver dag. UVB-stråler er sterkest når solen er oppe, dette er solstrålene som gjør deg brun og i værste fall solbrent. UVA-strålene er like sterke hele året og kan trenge igjennom både skyer og glass. Dette er solstrålene som kan føre til pigmentforandringer i huden, hudaldring som linjer og rynker, og kreft. Derfor anbefaler vi minst SPF 30, men vi anbefaler alltid SPF 50 da den vil beskytte enda bedre.

Q: Hvordan bør hudrutinen min se ut under behandling med medikamenter for akne, og hvilke ingredienser kan man ikke bruke?

A: Under behandling med medikamenter for akne blir hudbarrieren svekket og kan dermed oppleves mer sensitiv og tørr. Det viktigste er å holde seg til en kort hudrutine med milde, beroligende og fuktighetsgivende produkter til kuren er ferdig og opp til et halvt år etter avsluttet kur. Det er viktig å unngå aktive ingredienser som Vitamin C, Retinol og aktive syrer. Husk høy solbeskyttelse hver eneste dag da pigmenteringer lettere kan opptre i denne perioden.

Trykk her for å komme til våre rutiner tilpasset deg som går på aknemedikamenter

Q: Hva bør man gjøre om man har en svekket hudbarriere?

A: En svekket hudbarriere kan ses ved rødhet, irritasjon og svie i huden, man kan også oppleve mer utbrudd. Dersom man har en svekket hudbarriere er det viktig å behandle dette først. Velg derfor milde, beroligende produkter tilpasset sensitiv hud og hold gjerne rutinen kort. Ta en pause fra aktive ingredienser som Vitamin C, Retinol og aktive syrer til huden kjennes mer normal ut igjen og mindre sensitiv ut.

Q: Hvordan behandler man merker/arr etter akne?

A: Røde merker/arr etter kviser kalles også for postinflammatorisk hyperpigmentering. Det beste du kan gjøre for å forberede og forebygge disse merkene er å bruke høy solbeskyttelse hver eneste dag. Velg også produkter som inneholder lysnende ingredienser som for eksempel Vitamin C, Azelaic Acid og Niacinamide. For å unngå å få merker/arr etter kviser er det viktig å la utbruddet få være i fred og unngå å plukke/pille på det, bruk riktige produkter tilpasset din hudtype og hudtilstand og til slutt, husk alltid SPF hver dag.

Q: Kan en ung hud bruke aktive ingredienser?

A: Vi anbefaler blant annet ikke retinol eller retinal før 20 års alder. Aktive syrer og ingredienser bør brukes med forsiktighet. Er man under 13 år, holder det som regel med en kort rutine med milde produkter.

Q: Hva er viktig å tenke på under graviditet og amming?

A: Under graviditet og amming er kroppen under hormonelle påkjennelser og dermed kan huden oppleves annerledes. Det er vanlig å oppleve mer sensitiv og tørr hud under graviditet og amming. Det viktigste under graviditet og amming er å bruke fuktighetsgivende og beskyttende produkter samt høy solbeskyttelse hver eneste dag da pigmenteringer lettere oppstår i denne perioden. Retinol skal ikke brukes under graviditet og amming, aktive syrer bør brukes med forsiktighet. Rådfør deg alltid med legen dersom du er usikker.

Q: Er det vanlig at huden forverres ved oppstart av nye produkter?

A: Det er vanlig å kunne oppleve en utrensning og mer utbrudd i oppstartfasen av nye produkter og spesielt med aktive produkter. Dette er noe som normalt sett vil stabilisere seg alt i fra 2-8 uker.

Q: Bør jeg rense huden morgen og kveld, eller kun om morningen?

A: Dersom man har en tørr hud kan man fint droppe rens og morningen og kun skylle med vann. Har man derimot en fet/kombinert hud eller sliter med utbrudd vil vi anbefale å rense morgen og kveld.

Q: Må man bruke toner?

A: Ikke nødvendigvis. Tidligere var toner et produkt som stabiliserte PH verdien i huden, men da rengjøringer i dag ikke forstyrrer PH verdien, er ikke toner like nødvendig. En toner kan være et fint tilleggs produkt dersom du har behov for fuktighet eller eksfoliering.

Q: Hva er essence?

A: Essence kommer i ulike konsistenser både tykke og tynne. Essence med en tynn konsistens kaller vi en toner og brukes som en toner. En essence med tykkere konsistens kaller vi serum og brukes som et serum.

Q: Hvor ofte skal man eksfoliere huden?

A: Produkter med høy konsentrasjon av aktive syrer, bør ikke brukes mer enn 2-3 kvelder i uken. Er det et produkt med lavere konsentrasjon av aktive syrer for eksempel i et serum, kan dette brukes oftere og opp til hver dag. Kjenn alltid selv etter hva huden din tåler, og dersom du opplever irritasjon kan det være lurt å minske antall kvelder eller ta en pause.

Q: Hvorfor piller solkremen?

A: Grunnen til at solkrem piller handler ofte om produktene man legger under. Det kan ofte pille dersom man har for tykt lag av for mange produkter under. Test å legge et tynnere lag med produkter og test en annen solkrem dersom det ikke hjelper.

Q: Hvor lang tid må man vente før man påfører neste produkt?

A: De fleste produkter trekker forholdsvis raskt inn og det er ikke nødvendig å vente i mange minutter mellom hvert produkt. Ca 30-60 sekunder holder i massevis og kjenn gjerne etter om produktet er trukket litt inn før man påfører neste produkt.

Q: Sminken legger seg ikke fint, hva kan man gjøre?

A: Det at sminken ikke legger seg fint, henger ofte sammen med hudprodukter. Våre beste tips er å jevnlig bruke en eksfoliering samt fokusere på gode fuktighetsgivende produkter.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.