Vi svarer på de mest stilte spørsmålene om COSRX RX-serumene

Vi svarer på de mest stilte spørsmålene om COSRX RX-serumene

Generelle spørsmål om COSRX vitamin C serumene, hyaluronsyre serumet og retinol serumene 

Q: Fungerer de for alle hudtyper?

A: Serumene kan benyttes uavhengig av hudtype. Dersom du har sensitiv hud anbefaler vi å først teste på hånden eller halsen før direkte påføring på ansiktet. Om det ikke oppstår noen problemer etter testen er det viktig å påføre en liten mengde i starten og heller øke bruk etterhvert. Dersom det ikke oppstår unormal reaksjon etter testen, kan den brukes som normalt.

Q: Hvilket steg i hudpleierutinen bruker jeg serum?

A: Serum bruker du etter din rens og toner, og før din fuktighetskrem.

Q: Kan jeg bruke serumene samtidig?

A: The Hyaluronic acid 3 serum kan du bruke med både retinol serumet og vitamin c serumet, men en huskeregelel er at vitamin c og retinol ikke skal blandes. Du kan likevel bruke de i ulike rutiner, f.eks vitamin c på dagtid, og retinol på kveldstid.

The Vitamin C 23 Serum & The Vitamin C 13 Serum

Q: Hvilken prosent skal jeg velge?

A: Vi anbefaler 13% om du er nybegynner, om du er vant til vitamin C og har brukt det før, kan du bruke 23%.

Q: Hva gjør vitamin C?

A: Det gjør mye forskjellig, blant annet så jevner det ut hudtonen, beskytter mot forurensing, hjelper solkremen med å beskytte huden ekstra godt og stimulerer kollagenet i huden.

Q: Når kan jeg begynne å bruke vitamin C?

A: Det er en sterk ingrediens som er viktig å bruke riktig, så vi anbefaler generelt å ikke bruke det om man er veldig ung og ikke har kunnskap om ingrediensen.

Q: Hvordan bruker man vitamin C?

A: Du bruker et par dråper på tørr hud, etter at du har renset huden. Vitamin C brukes helst på dagtid under solkrem, da det er på dagtid man får mest ut av ingrediensen. Du kan så klart bruke toner før vitamin C om du har dette i din rutine, men du kan la toneren trekke litt inn før du påfører vitamin C serumet.

Q: Hvor ofte bør jeg bruke vitamin C serum?

A: Serumet kan benyttes daglig på tørr hud etter rens og toner, det bør helst brukes 1 gang om dagen.

The Hyaluronic Acid 3 Serum

Q: Hva gjør The Hyaluronic Acid 3 Serum?

A: Serumet inneholder 3% hyaluronsyre som tilfører fukt, aminosyrer som forhindrer tørrhet og ceramider som styrker hudbarrieren. Den molekylære størrelsen på hyaluronsyren er lav, som betyr at serumet trekker dypere inn i huden for maksimal fuktighet. Husk å bruke serumet på en fuktet hud.

Q: Hvor ofte kan jeg bruke hyaluronsyre serum?

A: Serumet kan benyttes daglig etter rens og toner, morgen og kveld.

The Retinol 0.5 Oil & The Retinol 0.1 Cream

Q: Hva gjør retinol?

A: Retinol er en ingrediens som stimulerer cellefornyelse, som vil si at huden byttes ut raskere enn vanlig. Den funker supert mot kviser, nupper, og flekker i huden, i tillegg til å være den best dokumenterte ingrediensen mot linjer og rynker. 

Q: Hvilken retinol skal du velge?

A: Det kommer an på styrken du ønsker! Om du har sensitiv hud så anbefaler vi 0.1% for å se om huden tolererer retinol godt.
  • Oljen er formulert slik at den fukter huden og samtidig virker cellefornyende, perfekt om du har tørr hud. 
  • Kremen er formulert perfekt for deg med fetere hudtype. Begge produktene kan brukes av alle hudtyper

Q: Når kan jeg begynne å bruke retinol?

A: Om du kun vil bruke det for anti-age effekt, så er det ikke vits å starte med bruk før midten av 20-årene. Retinol gjør også mye annet for huden, så det kan fint brukes før det, men det er bare viktig å lese seg opp før du bruker det. Vi anbefaler generelt ikke å bruke det om man er under 18 år.

Q: Hvor ofte kan jeg bruke retinol?

A: Det kan brukes hver dag etter at huden har bygget opp en toleranse for det, men alt fra 2 til 5 dager i uken er også fint, på denne måten kan du også bruke andre aktive ingredienser i løpet av uken.

Q: Hvordan bruker jeg The Retinol 0.5 Oil?

A: Dette serumet påføres på tørr hud etter rens, som en del av din kveldsrutine. Påfør deretter din fuktighetskrem. Du bruker 2-4 dråper.

Q: Hvordan bruker jeg The Retinol 0.1 Cream?

A: Denne kremen kan enten påføres som siste steg av hudpleierutinen din, eller du kan bruke den som et vanlig serum etter rens og toner, under en fuktighetskrem. Påfør en ertestørrelse jevnt over ansiktet. 
Tilbake til bloggen

3 kommentarer

Kjempe bra !

Victoria Lucie Capdeville Småland

Jeg lurer på om dere kunne satt sammen produkter som hjelper mot pigmentflekker og arr som ser ut som pigmentflekker om det gir mening?

Hilsen Iselin

Iselin

Må man bruke toner? har bestilt en hudpleierutine for kombinert hud, men tillegg har jeg kjøpt c- vitamin serum, og leser at man skal bruke den etter toner.

Frida

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.