Hva er eksfolierende syrer?

Hva er eksfolierende syrer?

Eksfolierende syrer, spesielt alpha-hydroksysyrer (AHA) og beta-hydroksysyrer (BHA), har blitt stadig mer populære innen hudpleie på grunn av deres effektivitet og resultater. Men hva er egentlig disse syrene, og hvorfor bør du bruke dem i din hudpleierutine?

Alpha-Hydroksysyrer (AHA)

AHA er en fellesbetegnelse på syrene: Glykolsyre, melkesyre og mandelsyre som virker ved å løse opp bindingene mellom døde hudceller, slik at de enkelt kan fjernes fra overflaten av huden. AHA syrer er vannløselig, noe som gjør de til et godt alternativ for deg med normal til tørr hud. 

AHA syrer er best kjent for sin evne til å forbedre utseendet på fine linjer, rynker og ujevn hudtone. De kan også bidra til å øke cellefornyelsen, noe som gir en jevnere hudtone. AHA syrer brukes som regel i lav konsentrasjon i hudpleieprodukter, som serumer, tonere og masker, og er best å bruke om kvelden, da de kan gjøre huden mer sårbar for solen. 

Beta-Hydroksysyrer (BHA)

BHA er en type eksfolierende syre som er oljeløselig og best kjent i formen salisylsyre. Den er et godt alternativ for deg med oljete eller kviseutsatt hud. I motsetning til AHA, som virker på overflaten av huden, penetrerer BHA dypere inn i porene, og hjelper til med å rense i dybden og motvirke kviser.

BHA er best kjent for sin evne til å forbedre og forhindre kviseutbrudd, samt whiteheads og blackheads. De kan også bidra til å forbedre hudteksturen. BHA brukes vanligvis i lav konsentrasjon i hudpleieprodukter, som spotbehandlinger, pads, renser og serum, og bør brukes om kvelden. 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.