Hvilken solkrem passer best de ulike hudtypene?

Hvilken solkrem passer best de ulike hudtypene?

Hvorfor er det viktig å beskytte seg mot solen?

Vi anbefaler høy solbeskyttelse hver eneste dag, og det med god grunn. Solen har mange gode egenskaper, men kan også ha negative effekter. Ved å være flink med solkrem hele året kan dette forebygge solbrenthet, hudaldring, pigmenteringer og kreft. Solen står for det meste av aldringen i huden, faktisk opp til 80%, så dette er noe man bør være flink med dersom man ønsker å forebygge linjer og rynker i huden og de andre negative effektene UV-strålene kan ha.

UVB-strålene er sterkest om sommeren og når solen er oppe. Dette er solstrålene som gjør deg brun, og i værste fall brent og kan også føre til kreft.

UVA-strålene er like sterke hele året og kan trenge igjennom skyer og glass. Disse strålene er det som fremskynder aldringsprosessen i huden, skaper pigmentforandringer og kan føre til kreft.

Derfor er det viktig med høy solbeskyttelse året rundt, selv om det er overskyet. Den økende bruken av aktive ingredienser, gjør det også mer nødvendig med høy solbeskyttelse da flere av ingrediensene kan gjøre huden lyssensitiv. Det er viktig å huske på å bruke nok solkrem for å få den faktiske faktoren som står på produktet. Til ansiktet anbefaler vi to fingerlengder.

Solkrem for en fet hudtype

For en fet hudtype som ofte kan få tette porer og i visse tilfeller utbrudd, kan det være fint å velge en lett solbeskyttelse som ikke føles fet og klissete på huden. Dette er våre favoritter for en fet hudtype:

BEPLAIN Sunmuse Moisture Sunscreen
COSRX Ultra-Light Invisible Sunscreen
BEAUTY OF JOSEON Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA++++
ISNTREE Hyaluronic Acid Airy Sun Stick

Solkrem for en kombinert hudtype

Her gjelder mye av det samme som for en fet hudtype. Her kan det være lurt å velge en forholdsvis lett solkrem, men som også gir fuktighet til huden uten å føles fet og klissete. Dette er våre favoritter for en kombinert hudtype:

BEAUTY OF JOSEON Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA++++
ISNTREE Hyaluronic Acid Watery Sun Gel
COSRX Ultra-Light Invisible Sunscreen
BEPLAIN Sunmuse Moisture Sunscreen

Solkrem for en normal hudtype

En normal hudtype kan bruke de aller fleste solkremer. Det kommer litt an på behovet om man ønsker en lett solkrem, eller en litt tykkere som gir mer fuktighet. Dette er våre favoritter for en normal hudtype:

ISNTREE Hyaluronic Acid Watery Sun Gel (lett)
COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50 (mer fuktighetsgivende) 
TORRIDEN DIVE-IN Watery Moisture Sun Cream (mer fuktighetsgivende)
BEAUTY OF JOSEON Ginseng Sun Serum (mer fuktighetsgivende)
PURITO Daily Go-To Sunscreen (mer fuktighetsgivende) 
BEAUTY OF JOSEON Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA++++ (lett)

Solkrem for en tørr hudtype

En tørr hudtype har behov for mer fuktighet og det kan være lurt å velge en solkrem som ikke bare beskytter, men gir huden rikelig med fuktighet. Dette er våre favoritter for en tørr hudtype:

TORRIDEN DIVE-IN Watery Moisture Sun Cream
COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50
PURITO Daily Go-To Sunscreen
ISNTREE Hyaluronic Acid Watery Sun Gel
BEAUTY OF JOSEON Ginseng Sun Serum
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.