Hvordan bruke retinol?

Hvordan bruke retinol?

Retinol er en kraftfull ingrediens som har blitt en stor del av manges hudpleierutiner. Retinol, som er et vitamin A, er kjent for sin evne til å forbedre utseendet på fine linjer, rynker og hyperpigmentering.

Forstå hudtypen din
Før du begynner å bruke retinol, er det viktig å forstå hudtypen sin. Retinol kan være hardt på huden og forårsake tørrhet, rødhet og flass, spesielt for de med sensitiv hud. Hvis du har sensitiv hud, er det best å begynne med en lav konsentrasjon av retinol og gradvis øke styrken når huden vender seg til ingrediensen. 

Start rolig
Når du inkluderer retinol i hudpleierutinen din, er det viktig å starte rolig. Begynn med å bruke retinol en eller to ganger i uken, og ikke to kvelder på rad. Gradvis øk hvor mange ganger du bruker retinol i uken til du er på 3-5 dager. Ha minst én kveld med pause i uken. Retinol skal kun brukes på kvelden. Husk å bruke solfaktor hver dag. 

Retinol påføres på helt tørr hud. Etter rengjøring, påfør et tynt lag av retinol på ansiktet, halsen og brystet. Gjerne på størrelse med én ert. Unngå å påføre retinol på skadet eller irritert hud. Ikke bruk Vaseline-lignende produkter (slugging) over retinol. Hvis du opplever rødhet, tørrhet eller flass, reduser hvor ofte du bruker retinol til huden tilpasser seg. 

Beskytt huden din 
Påfør en solkrem med en SPF på minst 30 hver morgen, selv om du oppholder deg innendørs. Vi anbefaler SPF 50. Solbeskyttelse er avgjørende for å forhindre skade fra UV-stråler, som kan omgjøre fordelene ved retinol.

Vær tålmodig
Retinol fungerer best når det brukes konsekvent over tid. Det kan ta flere uker, eller til og med måneder før du ser resultater.

Vi anbefaler å holde rutinen så enkel som mulig når du bruker retinol, spesielt i starten. 

Eksempel på rutine med retinol:
- Oljerens
- Vannbasert rens
- Retinol (på tørr hud)
- Fuktighetskrem


Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.