Hvorfor bruke solkrem?

Hvorfor bruke solkrem?

Solkrem er den viktigste delen av hudpleierutinen din. I denne bloggen skal vi se på hvorfor du bør bruke solkrem, og fordelene det har for huden din.

Beskytter mot hudkreft

Solens UV-stråler kan skade huden din, og øke risikoen for å utvikling av hudkreft. Ved å bruke en solkrem med en SPF (solbeskyttelsesfaktor) på minst 30, kan du redusere risikoen for hudkreft og beskytte huden din mot de skadelige effektene av UV-stråling. Vi anbefaler likevel å bruke SPF 50 hele året, rett å slett for å gjøre det til en vane huden din vil takke deg for senere. 

Forebygger tidlig aldring

I tillegg til risikoen for hudkreft, fører også solen til for tidlig aldring av huden. UV-stråling bryter ned kollagen og elastin, som er de to proteinene som holder huden spenstig. Med tiden kan dette føre til rynker, fine linjer og andre aldringstegn. 

Reduserer forekomsten av mørke flekker

Soleksponering kan føre til at mørke flekker og hyperpigmentering dannes på huden. Dette skyldes at UV-stråling stimulerer produksjonen av melanin, som er pigmentet som gir fargen til huden din. Med tiden kan dette føre til en ujevn hudtone og gi mørke flekker. De røde og brune flekkene man får etter kviser blir også forverret av solen. 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.